De Schrijver

Geboren in 1954 in de Zaanstreek en ben daar nog steeds woonachtig. Als communicatie specialist ben ik veel met tekst en mensen bezig. Met eigen teksten, maar ook met teksten van anderen. Ook ben ik altijd zeer geïntereseerd in het doen en laten van andere mensen en nieuwsgierig naar de achtergrond van iemand. Waarom iemand een bepaalde beslissing heeft genomen en wat de gevolgen waren van die beslissing. De mens achter het verhaal interesseert mij. Het schrijven van levensboeken is dan ook een logisch gevolg van mijn interesse voor de "ander". Ook ben ik nieuwsgierig en wil ik veel weten. Als je dan met een verteller in gesprek bent over een periode die ik zelf niet meegemaakt heb (bijvoorbeeld de 2e wereldoorlog) dan hang ik aan zijn of haar lippen en wil dan alles weten. Dat is niet alleen goed voor het uiteindelijke boek, maar verruimt ook mijn inzicht in gebeurtenissen in het verleden.

Samenwerking
Ik werk in voorkomende gevallen samen met kunstenaars (om bijvoorbeeld een portret te laten tekenen) of met fotografen om een portretfoto te laten maken. Daarnaast merk ik in toenemende mate dat er therapeuten zijn die het levensboek gebruiken bij de behandeling.
Als je denkt dat dit iets voor jou is, hoor ik graag van je.

Workshop
Vanaf zomer 2019 geef ik informatieve workshops en vertel daarin wat een levensboek is en hoe je van start moet gaan als je eraan wilt beginnen.
Ik kom graag langs om iets over het schrijven van een levensboek te vertellen.