A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

Een boek over je leven? » Werkwijzen en aanpak
   

Werkwijze

Normaal gesproken komt ik bij je thuis. Ook is het mogelijk op om andere plaatsen af te spreken of dat we contact hebben via de email of Skype. E.e.a. gaat altijd in goed overleg met elkaar.
In het eerste gesprek kijken we met elkaar waar het boek over moet gaan en waar het niet over mág gaan. Ook kijken we hoe het boek er uit moet gaan zien (groot, klein, dik, dun, kleur, zwart-wit, gebonden, gelijmd, ringband, harde kaft, zachte kaft) en wat de oplage moet zijn. Goed om te weten dat het mogelijk is één enkel exemplaar te laten maken. Maar wil je er duizend, dan kan dat ook.
Tijdens zo'n eerste gesprek wordt ook een inschatting gemaakt van het aantal gesprekken dat nodig is en met wie de gesprekken gevoerd moeten worden en wat de kosten zijn.

Aanpak
Een boek kan beginnen bij de geboorte en eindigen bij de dag van vandaag. Alles wat in het leven van iemand heeft gespeeld kan dan aan de orde komen. Maar dat hoeft niet.
Je kunt ook kiezen voor een thematische aanpak (een onderwerp of een persoon). Of dat er alleen maar bepaalde herinneringen in je boek worden opgenomen (bijvoorbeeld je schooltijd, de oorlogstijd, ziekte, vakantie, of wat dan ook). Elke benadering is mogelijk. Ook kun je gaandeweg het schrijfproces tot nieuwe inzichten komen. Dat is allemaal mogelijk.
Doorlooptijd
Doorgaans zijn er 6 tot 8 bijeenkomsten van gemiddeld 1.5 uur nodig om de informatie te verzamelen. De tijd tussen de gesprekken is meestal 1 of 1,5 week. In overleg kan daar van worden afgeweken. Nadat de tekst akkoord is kijken we, of en zo ja, welk beeldmateriaal, tekeningen of illustraties er in het boek moeten worden opgenomen. Naast de persoonlijke gesprekken is het ook mogelijk om via email of Skype contact te hebben met elkaar.

Auteursrecht:
De schrijver doet bij de afronding, het overhandigen van het eerste exemplaar, afstand van alle mogelijke rechten. Het boek is van jou, de opdrachtgever. Wel geef je toestemming dat de schrijver het boekje mag gebruiken als voorbeeld voor mogelijk andere geïnteresseerden op websites en bij bijeenkomsten.

Extra service
Het boek wordt zodra die af is, als extra service, voor één jaar bij File-Reg* geregistreerd. Gaat er iemand binnen dat jaar met jou tekst vandoor, dan is aan te tonen dat jij de rechten hebt.
Langer registreren is ook mogelijk.

Overeenkomst
Om niet voor verrassingen te komen staan wordt voorafgaand aan de interviews een overeenkomst gemaakt waarin de afspraken over gebruik etc.worden beschreven. Zo worden onduidelijkheden voorkomen.

Werkgebied
Ik werk in principe in heel Nederland.


* File-Reg is een internationale registratiedienst voor particulieren en bedrijven
die hun intellectuele eigendommen, juridische documenten en alle soorten
computerbestanden willen beschermen, met behulp van digitale vingerafdrukken,
tijdzegels en digitale certificaten. Het systeem dat File-Reg gebruikt, wordt als
wettelijk bewijsmiddel in gerechtelijke procedures toegelaten.